söndag 1 maj 2011

eskils debut i utställningsringen.

har varit på inoff utställning i smålandsstenar idag. massor av hundar, helt ok väder, trevliga människor och trevlig domare. ställde bara eskil idag, alva får vänta tills hässleholm den 22 maj. men det var alltså eskils debut i 4-6 månaders klassen. han är ju bara ca 4 månader och en vecka nu :)

eskil fick jättefin kritik och skötte sig kanon i ringen (fast jag fick ställa honom på bord!). domare var john-john jonsson och han tyckte såhär: Mkt tilltalande med vackert uttryck. Välutfyllt nosparti, vackra ögon och öron. Kort hals, bra rygg. Slarvig svans. Välvinklad runt om, rör sig mkt bra för sin ålder. Välvisad. BIR med HP.

tyvärr åkte vi ut direkt i gruppfinalen. dom hade slagit ihop 4-6 månaders med 6-9 månaders och självklart åkte båda 4-6 månaders valparna ut direkt. eskil var klart yngst i gruppen och dom andra var ju 10 gånger mer välutvecklade, men det var också riktigt fina hundar så jag får vara nöjd med dagens resultat ändå :) fick en långt bättre kritik än vad jag hade räknat med :)

får även säga grattis till eskils kullsyskon och er andra från lapinlunas kennel som det också har gått strålande för på en annan utställning idag :) och grattis till er andra från gnosjö bk som det också gick bra för! :)

ikväll har vi varit på valpkurs också, som tur var så var det mest teoretiskt idag. men vi la ett godisspår som dom fick gå och det tog inte lång tid innan eskil fattade poängen, trots att han var helt slut sen utställningen! :)

2 kommentarer:

  1. Åh vad fin han är eran lille Eskil. Och så duktig! :) Har följt din blogg ett bra tag men aldrig kommenterat. Lycka till med allt!

    SvaraRadera