måndag 24 januari 2011

drag.

har hittat den perfekta rundan för att dra med alva. 5 min uppvärmning på vägen till grusvägen utan tyngd, sen 40 min grusväg med upp och nedförsbackar därefter 5 min på asfalt utan tyngd. kommer bli perfekt även när snön har försvunnit :) men måste lägga på mer vikt nu för det är alldeles för lätt, hon blir knappt trött nu.



7 kommentarer:

  1. Kul med drag! Jag är också sugen på att köra lite med Nova, men har till en början börjat med två andra fysövningar istället. Snyggt sele har Alva också, vart har du köpt det?

    //Tina

    SvaraRadera
  2. Jaa det är jättekul! Tror alva tycker det med :) Vad kör du för fys med henne då? Hade gärna simtränat alva också men det är så jobbigt med pälsen :P Selen har jag köpt på hardcoreharness.se

    SvaraRadera
  3. Nova får träna på gymboll - göra olika övningar på den och gå med benviktsmanschetter. Jag var på en jättebra föreläsning om fysträning och friskvård hos agilityhundar och då rekomenderade föreläsaren bl.a. dessa träningsövningar. Det bästa med den formen av träningen är att det inte tar någon lång tid. Gymbollen ska hunden vara på 5-7 minuter, och med benviktsmanschetterna ska de gå 10-20 min. Perfekt för mig som har svårt att få tiden att räcka till :D

    SvaraRadera
  4. Gymbollen testade jag med alva men det var ingen hit, men kanske skulle försöka igen :) Benvikterna lät ju bra annars, var har du fått tag på dom? :)

    SvaraRadera
  5. Man får ge bollen tid. Det är verkligen kanonbra träning eftersom ingen muskel kommer undan, så då kommer man ju åt alla små muskler :). Jag tycker du ska prova den igen :). Jag har köpt benvikterna på ReDog i Västerås. Är mkt möjligt att de kan skicka till dig per post, det har de gjort med ett täcket åt mig.

    SvaraRadera
  6. kanske får testa det igen då :) dom på ReDog såg ju jättebra ut! vilket bra tips! vilken storlek kör du på?

    SvaraRadera
  7. Ja de är smidiga och bra. Jag har de som är i softshellmaterial, storlek small. Det som är lite jobbigt är att man måste gå rätt sakta eftersom det är bäst träning när hunden skrittar :)

    SvaraRadera